Pielea nu se hrăneşte doar din cremele pe care le aplicăm zilnic, ci şi din alimentele care le consumăm. Specialiştii susţin că îmbătrânirea pielii poate fi prevenită în mod natural consumând o serie de alimente benefice. Cu toţii ne dorim să arătăm mereu tineri şi să nu ne confruntăm cu semnele lăsate de trecerea anilor, cu toate că moştenirea genetică joacă un rol deosebit de important, dieta echilibrată şi includerea câtorva alimente benefice pot ajuta foarte mult la regenerarea pielii, scrie Bright Side.
1. Iaurt
Consumul zilnic de iaurt vă ajută să trăiți mai mult, datorită conținutului crescut de „bacterii bune” sau culturi vii, care contribuie la mentinerea sănătății digestive.
2. Ulei de masline
Uleiul de masline – Conținutul bogat de polifenoli imbunătățește starea de sănătate și favorizează longevitatea organismului.
3. Castraveți
Castraveții impiedică imbătrânirea prematură a organismului datorită conținutului crescut de magneziu, potasiu si vitamina C.
4. Roșii
Rosiile conțin licopen, o substanță care acționează benefic asupra organismului.
5. Avocado – furnizeaza organismului acizi grași Omega 3 de foarte bună calitate, cantități crescute de vitamina E și alte substanțe esențiale pentru revigorarea organismului și menținerea sănătății.
6. Somon
Somonul este tipul de pește cel mai bogat in acizi grasi Omega 3, substanțe nutritive esențiale pentru combaterea radicalilor liberi și prevenirea cancerului.
7. Afine
Au cel mai puternic efect antioxidant și antiimbătrânire, nici murele, zmeura sau alte tipuri de astfel de fructe nu sunt de ignorat intr-o dietă pentru menținerea tinereții organismului.
8. Migdale
Migdalele sunt fructele oleaginoase cu cel mai puternic efect antiiagning, datorita acizilor grași esențiali Omega 3 si 6, dar și seleniului, un oligoelement care stimulează sănătatea organismului și oferă un aspect mereu tânăr.
9. Ceai verde
Dintre toate ceaiurile cu efecte terapeutice asupra organismului, ceaiul verde este considerat cel mai puternic aliat al frumuseții, datorită conținutului crescut de antioxidanți care luptă contra imbătrânirii premature.
10. Legume verzi
Nu exista dieta antiaging fără legume cu frunze sau tulpini verzi. Fie că este vorba de spanac, salată verde, sparanghel, stevie sau varză, aceste legume sunt pline de luteină, vitamina C, acid folic și alți nutrienți care protejează organismul de boli și ii redă tinerețea.
11. Morcovi
Morcovii, dar și alte legume galbene, bogate in betacaroten – dovleac, cartof dulce etc. – reprezintă unii dintre cei mai puternici aliați alimentari ai organismului puternic și sănătos.
12. Rodii
Rodiile sunt unele dintre fructele cu cel mai crescut conținut de vitamina C.
13. Cafea
Consumată cu moderație și fără indulcitori sau alte ingrediente care să-i potenteze aroma – frișcă sau cremă – cafeaua reprezintă un aliment-minune pentru sănătate datorită conținutului bogat de antioxidanți care redau frumusețea și sănătatea organismului.
14. Ovăz
Ovăzul este una dintre cerealele integrale cu un conținut bogat de fibre și vitamina B, care stimulează digestia și detoxifiază organismul.
15. Porumb
S-a descoperit că porumbul luptă eficient impotriva cancerului și oferă organismului substanțele nutritive necesare pentru a ramâne mereu tânăr și energic.
16. Scorțișoara
Bogată in antioxidanți și cu o aroma deosebită, scorțisoara este unul dintre condimentele care intăresc sistemul imunitar și protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi.
17. Ardei gras
Ardeiul gras este un aliment bogat in vitamina C, un antioxidant esențial in menținerea tânăra a organismului.
18. Sfecla
Sfecla este o legumă aparte printre alimente, deoarece contine un mix unic de antioxidanți care detoxifiaza organismul, imbunătățește sănătatea sexuală și previne apariția bolilor cardiovasculare. Sfecla este una dintre cele mai puternice alimente care are efect antiaging.
19. Cireșe
Cireșele conțin antioxidanți și substanțe nutritive cu efecte terapeutice multiple pentru sănătate.
20. Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este unul dintre cele mai puternice alimente cu efect antiimbătrânire, datorită cantității crescute de antioxidanți pe care îi conține din cacao.