Ambrozia alergie. Pericolul care pândește în plină pandemie de coronavirus. Primele simptome

Ambrozia alergie. Una dintre cele mai periculoase plante este ambrozia care poate provoca alergii foarte puternice. O găsim peste tot, mai ales pe terenurile necultivate.

Ambrozia alergie. O singură plantă matură de ambrozie poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen (20 microni în diametru) şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani.

Alergiile apar în perioada iunie-iulie şi ating valori maxime în august-septembrie.
Primele simptome ale alergiei la ambrozie
Strănutul frecvent, mâncărimile de nas și de ochi, secreţiile nazale abundente sunt doar câteva dintre simptomele alergiei la ambrozie.

Ambrozia alergie. Mulți dintre cei care manifestă aceste simptome sunt predispuşi la apariţia manifestărilor de astm, cum ar dificultăţi în respiraţie, tuse, respiraţie şuierătoare.

Oamenii care sunt alergici la polenul buruienilor pot acuza diverse probleme digestive atunci când consumă anumite fructe și legume, printre care se numără mâncărime la nivelul cavităţii bucale, edem limbă, buze, senzaţie de nod în gât, balonări, tranzit accelerat.

Ambrozia alergie. Mergi la medicul alergolog pentru a află dacă suferi de alergie la ambrozie. Specialistul poate confirma diagnosticul după ce efectuează un test cutanat – aplică un alergen siluat pe suprafață pielii și așteaptă 15 minute pentru a observă dacă există o reacție, precum inflamația locală însoțită de prurit (mâncărime). Alergia la ambrozie poate fi depistată în urma efectuării unei analize alergologice serologice – antigenul IgE specific ambrozia elatior.