Așa puteți deosebi mierea naturală de cea artificială: Metodă eficientă de salvat

Bine ai venit sau revenit pe site-ul ce încearcă în fiecare zi să vă vină în ajutor cu un număr cât mai mare de informații. Dacă acestea vă sunt de folos, nu uitați să distribuiți și în grupurile din care faceți parte! Vă mulțumim!

Metode de verificare a mierii:

  1. Pentru a evalua dacă mierea pe care ați cumpărat-o este naturală sau nu, puteți folosi o lingură și o brichetă. Luați o jumătate de lingură de miere și încălziți-o cu o brichetă.

În scurt timp, mierea naturală va fierbe, va face bule și va căpăta o aromă caracteristică. Iar mierea artificială se va întuneca și va mirosi a zahăr ars.

  1. Picurați puțină miere pe un prosop de hârtie sau pe o bucată de hârtie și lăsați-o timp de 10 minute. Mierea naturală nu lăsa niciodată o pată „umedă” din cauza excesului de umiditate.

Ea este vâscoasă și are o consistență uniformă. Dacă, peste 10 minute, în jurul picăturii s-a format o pată „de umezeală”, înseamnă că mierea este de calitate slabă, nematură și are o cantitate mare de umiditate. O astfel de miere nu va rezista mult timp – se va fermenta și se va strica în curând.

Cum să verificați dacă în miere au fost adăugați aditivi: amidon, făină, melasă, cretă pudră? 1. O metodă bună ar fi să faceți un test cu ajutorul iodului. Puneți o picătură de iod în miere. Dacă își schimbă culoarea în albastru, atunci înseamnă că i s-a adăugat amidon pentru a o face mai groasă.

  1. Pentru a afla dacă în miere a fost adăugată cretă, folosiți următoarea metodă: amestecați 1 lingură de miere în jumătate de pahar de apă și adăugați o picătură de esență de oțet.

Dacă apare un sunet caracteristic de spumegare și bule la suprafață, atunci în miere a fost adăugată cretă.

  1. Pentru a afla dacă în miere a fost adăugată melasă, folosiți amoniacul. Amestecați 2 linguri de apă cu 1 lingură de miere și adăugați câteva picături de amoniac.

În cazul în care culoarea compoziției se schimbă în maro închis și sedimentele cad la baza paharului, înseamnă că în miere a fost adăugată melasa (hrană pentru albine) – pentru a o face mai ieftină.