Când va lua sfârșit coronavirusul în România. Specialiștii au pregătit scenariul

Vești încurajatoare pentru români. S-a aflat data la care coronavirusul ar putea lua sfârșit în România. Mihai Gâdea a prezentat un document al specialiștilor care arată evoluția cazurilor de coronavirus în România.

Potrivit documentului, sfârșitul coronavirusului depinde de mai mulți parametrii precum cazurile de la terapie intensivă, numărul de infectări și numărul de decese.

De asemenea, evoluția virusului ucigaș depinde și de ridicarea restricțiilor, care ar putea schimba complet situația.

„În scenariul pesimest, vârful ar trebui atins pe 1 mai. În scenariul realist, vârful ar fi fost deja atins. Noi cred că suntem între scenariul realist și cel pesimist. Scenariile acestea sunt făcute pe niște măsuri. Dacă restricțiile se ridică 100%, totul se schimbă”, a spus Mihai Gâdea la Antena3.

Sfârșitul coronavirusului, în august
În ceea ce privește finalul infectărilor și al deceselor cauzate de coronavirus în România, potrivit specialiștilor, acesta ar urma să fie pe 26 august.

„E interesant de urmărit acest scenariu care a ajuns pe masa autorităților. Momentul în care se va termina cu infectările și cu decesele este anunțat pe 26 august. Faptul că virusul o ia în jos, e un lucru îmbucurător”, a adăugat Mihai Gâdea.