Ce ne așteaptă după 15 mai. Președintele ar putea declara stare de alertă în România

După data de 15 mai se ridică unele restricții în România, conform autorităților iar președintele Klaus Iohannis va declara, cel mai probabil, stare de alertă. Aceasta este o măsură legală care va permite menținerea anumitor restricții în continuare, în scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus.

Ce ne așteaptă după 15 mai. Președintele ar putea declara stare de alertă în România
Principalele declarații ale Președintelui Klaus Iohannis, la prima conferință de presă de la începutul epidemiei:

După o lună șu jumătate putem să tragem multe concluzii, concluzii statistice. As începe prin a recomarca că în această epidemie autoritățile împreună cu medicii și românii au obținut rezultate notabile. Românii au dovedit că au simț civic, echilibru, maturitate.

Se discută despre măsurile de relaxare, sigur vom ajugne și acolo. Eu am menționat că după 15 mai anumtie restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte foarte atenți. Nu am atins maximul în România.

Iată și un grafic care ne permite comparații directe între state care ne interesează – numărul de bolnavi raportat la un milion de locuitori. Am ajuns la diferențe foarte mari între diferite state. Un raport foarte mare are Spania – aproape 5.000 dintr-un milion sunt pozitivi. În Italia – 3.000 la milion, date apropiate și în SUA

Datele din România sunt cele mai de jos, ceea ce ne arată că avem circa 600 de bolnavi la un milion de locuitori

Citeste continuarea