Ce sumă de bani vor primi la pensie femeile care nu au muncit niciodată

De la 1 ianuarie 2023,unele venituri au fost majorate ca urmare a unei ordonanțe de urgență care prevede creșterea veniturilor pentru români, în special pentru grupurile vulnerabile.

OUG prevede că de la 1 ianuarie punctul de pensie va ajunge la 1.785 de lei, iar din 2024 această sumă va fi egală cu rata medie anuală a inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Ce sumă de bani vor primi persoanele care nu au muncit niciodată la pensie

Documentul detaliază toate măsurile, de la creșterea planificată a punctului de pensie în 2023 până la ajutorul de stat pentru persoanele cu venituri mici, inclusive pentru facturile la energie.

Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.586 la 1.785 lei

Astfel, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.586 de lei la 1.785 de lei la 1 ianuarie 2023, iar din 2024 va crește cu rata medie anuală a inflației plus 50% din rata reală de creșterea venitului mediu brut, măsură definitive cunoscută pentru anul în curs din anul precedent, comunicată de Institutul Național de Statistică.

În plus, alocația socială (pensia publică minimă garantată) pentru pensionari este stabilită la 1.125 de lei, iar pensionarilor din sistemul public de pensii li se va acorda sprijin financiar

În plus, potrivit ministrului de Finanțe, în 2023,țara va putea, în mod excepțional, să premieze sportivii și echipele tehnice care au excelat în competițiile sportive oficiale, internaționale și naționale; elevii, cercetătorii și profesorii care s-au remarcat la olimpiadele internaționale, competițiile internaționale și naționale, precum și profesorii care i-au îndrumat.