Cutremur în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineața în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la 115 km.

Cutremur în Vrancea
Potrivit Institutului Național de cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marți dimineața la ora 05.58 s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea.

Cutremurul s-a produs la 115 km, în apropiere de următoarele orașe: 65km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 117km S de Bacau, 125km V de Braila, 127km V de Galati, 128km N de Bucuresti, 146km NE de Pitesti, 179km E de Sibiu, 193km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

Cel mai puternic cutremur din acest an
În noaptea de vineri spre sâmbătă, mai exact pe 25 aprilie, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter. Este cel de-la doilea cutremur ca mărime de anul acesta în România.

Directorul Institutului pentru Fizica Pămânului, Constantin Ionescu a pecizat că acest seism a fost unul semnificativ, produs la o distanță destul de mică în estul României.

Potrivit acestuia, cel mai aprope epicentru a fost Galați, iar locuitorii județului se pare că au simțit din plin mișcările cutremurului.

Inițial s-a speculat că ar fi fost vorba despre un seism cu magnitudinea de 4,6, ulterior specialiștii au actualizat informațiile la magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

Cutremurul produs în noaptea de vineri spre sâmbără s-a produs la o adâncime de 22 kilometri adâncime.

Seismul nu a avut replici și nu au fost semnalate probleme în rândul cetățenilor. Datele de localizare a epicentrului:

-67 km NV de Galați,
-80 km NV de Brăila,
-86 km SE de Bacău,
-141 km S de Iași,
-147 km E de Brașov,
-154 km NE de Ploiești,
-163 km SV de Chișinău,
-194 km NE de București,
-197 km SV de Tiraspol,
-211 km NV de Constanța.

Cel mai puternic cutremur produs anul acesta a avut loc pe 31 ianuarie, care a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, fiind resimțit și în București.