„Dacă moare, îți dau sicriu, bani. Nu câștigați dacă îmi faceți mie rău.” Uite cum negociază un medic dintr-un spital din România viața unui bebe

Înregistrări revoltătoare într-un spital din Hunedoara! Un medic ginecolog negociază cu doi părinți soarta copilului lor. Doctorul le cere tinerilor să își retragă acuzațiile de malpraxis și le oferă în schimb bani pentru înmormântare sau pentru tratamentul lui într-un centru special destinat persoanelor cu handicap.

Medicul hunedorean le recunoaște părinților că și-a lăsat pacienta care a stat în travaliu 12 ore să nască cu o moașă, deși trebuia să îi facă cezariană, dar acum le cere să își retragă acuzațiile de malpraxis, oferindu-se să suporte cheltuielile de înmormântare ale micuțului care este în spital în stare gravă.

Corina Nedelca trebuia să nască pe data de 19 iunie și s-a internat în spital. A născut după 12 ore de travaliu, fără medic doar cu o moaşă, deși starea ei, recunoşte chiar doctorul ginecolog în înregistrări, ar fi impus operaţia cezariană.

După ce a venit pe lume, copilul a fost diagnosticat cu hemoragie cerebrală. Cum problemele lui sunt grave, medicul s-ar fi oferit pe înregistrări să-i plătească îngrijirile într-un centru pentru persoane cu handicap.

Iată mai jos redată întregistrarea revoltătoare dintre tatăl copilului și medicul ginecolog:

„-Dacă moare acum, eu mă ocup de tot.
-Dumitale?
-Da, eu, eu mă ocup. Dumnezeu să ne ferească, dar eu mă ocup. De pomană, de tot ce aveţi…Dumneavoastră nu câştigaţi nimic dacă îmi faceţi mie rău.”, a precizat doctorul hunedorean.

„Aparent, da, nu i-am făcut cezariană și asta e cauza, dar s-ar putea ca la judecată să se întoarcă lucrurile și să nu fiu eu vinovat, să fie infecția cu care doamna a venit.”, spune medicul.

„Vă decontez tot ce aveți acuma cu Timișoara și contactul cu organizația care se ocupă de copiii cu handicap, cu gimnastică medicală, cu kinetoterapeut. Se înscrie cu bolile astea care nu sunt tratabile. Nu îl mai scoate nimeni de acolo. Cât el trăiește este acolo”, a adăugat cadrul medical.

Întrebată ce spun medicii, mama copilului, Corina Nedelca, răspunde: „Că e grav și sunt foarte rezervați. Atât îmi doresc. Să nu mai profeseze. Să nu mai nenorocească altă familie”.