Descoperă cum să prepari acasă crema de rostopască pentru problemele pielii

Rostopasca, o planta cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale, este una dintre cele mai eficiente plante pentru tratarea problemelor pielii. In Evul Mediu, a primit denumirea de „iarba de negi” datorita eficientei sale in tratarea acestei probleme dermatologice. Preparatele de rostopasca pot fi administrate atat intern, cat si extern, avand efecte benefice asupra sanatatii. In acest articol, vom discuta despre prepararea acasa a cremei de rostopasca si utilizarea acesteia in tratarea unor afectiuni ale pielii.

Rostopasca – planta cu proprietati medicinale impresionante

Rostopasca este o planta medicinala originara din Europa si Asia, care a fost utilizata de secole pentru tratarea diverselor afectiuni. Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale antiseptice, antibacteriene, cicatrizante si antitumorale. Pe langa efectele sale benefice asupra pielii, preparatele pe baza de rostopasca sunt utilizate si pentru tratarea unor afectiuni digestive, precum si pentru efectele vasodilatatoare si analgezice.

Cum se prepara crema de rostopasca acasa?

Pentru a prepara crema de rostopasca acasa, sunt necesare urmatoarele ingrediente:

80-100 g de rostopasca proaspata, taiata marunt
50 ml de ulei de masline
100 ml de ulei de nuca de cocos
15-20 g de ceara de albine

Intr-un recipient emailat sau de yena, se adauga uleiul de cocos si de masline, ceara de albine si rostopasca tocatata marunt. Se pune pe foc mic si se amesteca in mod continuu cu o lingura de lemn timp de 15 minute. Vasul se indeparteaza de pe foc si se lasa la racit pana a doua zi, cand se va incalzi din nou conținutul și se va strecura printr-un tifon. Cât încă este călduț, se depozitează în recipiente mate sau închise la culoare. Crema de rostopasca se pastreaza la rece si poate fi utilizata timp de maxim trei luni.

Utilizarea cremei de rostopasca in tratarea problemelor pielii

Crema de rostopasca se aplica local de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate. Aceasta poate fi utilizata pentru tratarea unor afectiuni precum negi, furuncule, taieturi, rani infectate, eczeme, psoriazis, pete de batranete, herpes, impetigo, tuberculoza pielii, lupus, scabie, piele crapata sau veruci.

Este important de retinut ca, inainte de a utiliza crema de rostopasca, este recomandata testarea produsului pe o portiune mica a pielii. In cazul in care nu se produc reactii alergice, crema poate fi utilizata cu incredere.

Concluzie

Rostopasca este o planta cu proprietati medicinale impresionante, care poate fi utilizata pentru tratarea unei game variate de afectiuni. Prepararea cremei de rostopasca acasa este relativ simpla, iar utilizarea acesteia in tratarea problemelor pielii poate fi o alternativa naturala la tratamentele cosmetice sau medicale obisnuite. Prin urmare, daca aveti probleme de sanatate ale pielii, puteti lua in considerare utilizarea acestei plante medicinale pentru a obtine rezultate eficiente si durabile.