Evaluarea Națională 2020, proba Limba Română – Avem subiectele la Română

Au aparut subiectele la limba română! Evaluarea Națională 2020 a început astăzi cu proba scrisă de la Limba și literatura Română. Elevii sunt așteptați la centrele de examinare începând cu

ora 7:00. Subiectele la Română sunt păstrate în siguranță pe serverul Ministerului până la ora 08:30. HUFF te ține la curent cu tot ce se întamplă la primul examn de la Evaluarea Națională, publică subiectele imediat ce acestea apar. Baremul de corectare este și el important

și vom publica și rezolvarea probei scrise de la Limba Română. Evaluarea Națională 2020 Limba Română – LIVE TEXT
UPDATE 09:57 – Au apărut subiectele. Iată ce le-a picat elevilor

ACTUALIZARE, ora 09:08 – Elevii au început examenul scris la proba de Limbă și Literatură Română.

ACTUALIZARE, ora 07:09 – Imagini de la o școală din București. Profesorii și elevii sunt dezinfectați înainte de întrarea în unitatea de examinare la Evaluarea 2020 proba la Limba Română, printr-un cort de dezinfectare.

Cort de dezinfectare a elevilor și profesorilor care susțin examenul de Evaluare Națională 2020
ACTUALIZARE, ora 07:04 – Elevii care trec de triaj, vor primi o mască sterilă pe care vor trebui să o poarte pe toată durata examnului. Un medic de familie, Gheorghe Florian Bălței spune că masca de protecție le va da bătăi de cap elevilor. „Creierul se va oxina mai greu din cauza dioxidului de carbon”.

ACTUALIZARE, ora 07:01 – Sute de mii de elevi se află deja la cenetrele de examinare, unde sunt pregătiți să fie triați pentru primul examen din 2020 la Limba Română. Elevii sunt așteptați la centrele de examinare de la Evaluarea Națională la ora 07:00. Primul pas este triajul acestora. Elevilor li se va permite accesul la proba scrisă de la Capacitate de la Limba Română,

doar dacă au o temperatură sub 37,3 grade. În cazul elevilor care au temperatura peste această valoare, se va măsura temperatura la interval de 5 minute de 3 ori. Toate sălile de examen au fost dezinfectate, iar într-o sală sunt prezenți la Evaluarea Națională maxim 10 elevi. Probla la Limba Română este una de nivel mediu, conform unor surse din Ministerul Educației.

Ce ar putea conține subiectele de la Limba Română?

La Evaluarea Națională 2020 se ține cont de faptul că elevii din luna martie nu au mai fost la școală, iar ritmul de învățare a scăzut. De asemenea pregătirile de altă dată pentru Evaluarea Națională nu au putut fi făcute din cauza stării de urgență.

Subiectele vor fi afișate oficial pe site-ul evaluare.edu.ro la ora 15:00 împreună și cu baremul de corectare. Astfel elevii vor putea afla aproximativ ce notă au luat și dacă au rezolvat corect subiectele de la Limba Română. Din experiență subiectele apar pe internet la cel mult 30 de minute de la începerea examenului de Capacitate.

Citeste continuarea pe huff.ro