„Fiica mea mânca zilnic asta, dar într-o zi s-a trezit și nu se putea mișca și arată de parcă ar fi avut un preinfarct. Fața ei era lăsată pe jumătate și nu o putea mișca. Am dus-o la urgență la spital și a stat acolo 2 săptămâni pe medicamente. Medicii nu știau ce are”

O fetiță de 8 ani nu mai poate vorbi sau merge după ce a consumat ton la conservă. Lindsey Gran are 30 de ani și susține că fiica ei adoră să consume acest fel de mâncare. Micuța ar fi servit zilnic pește din conservă.

Mama lui Lexi susține că micuța s-a născut normală și sănătoasă. Problemele ei ar fi început să apară când micuța a împlinit 5 ani. Aceasta mai are acasă doi copii, dar aceștia se simt bine.

Lindsey Gran susține că fiica ei de 8 ani nu mai poate merge și nici să vorbească din cauza tonului. Aceasta crede că fiica ei s-a intoxicat cu mercur.

„Sunt convinsă că e intoxicată cu mercur. Am citit pe internet că mai există o femeie care are aceleași simptome ca Lexi. Și ea mânca ton în fiecare zi și, până la urmă, medicii i-au spus că suferă de intoxicație cu mercur. Sunt convinsă că asta are și Lexi. Mânca ton zilnic înainte.

Medicii i-au făcut multe teste la sânge și la cap, biopsie la piele, ecografii și radiografii, dar sunt sigură că asta are. Nimic nu apare la teste și medicii susțin că nu au mai văzut așa ceva până acum. Totul a început când avea 5 ani. Într-o zi, s-a trezit cu o infecție la ureche și medicii i-au dat antibiotice.

Dar a doua zi, când s-a trezit, nu se putea mișca și arată de parcă ar fi avut un preinfarct. Fața ei era lăsată pe jumătate și nu o putea mișca. Am dus-o la urgență la spital și a stat acolo 2 săptămâni pe medicamente. Medicii nu știau ce are. A fost foarte dificil. Și-a pierdut toate abilitățile și medicii nu știu ce are.

A fost ca un cobai pentru toate tratamentele posibile. Niciunul nu a dat rezultate. Am stopat medicamentația deoarece nu o ajută cu nimic. Următorul pas ar fi operația, dar nu voi fi de acord. Vreau să o testeze pentru intoxicație cu mercur. Vreau ca medicii să mă ia în serios. Îmi spun că nu are cum să fie intoxicata cu mercur.

E oribil. Lexi obișnuia să cânte, să danseze, să fie o fată normală și activă la vârstă ei. Acum și-a pierdut toate abilitățile. Nici nu poate să mă strige ‘mami’. E captivă în propriul corp. Creierul e activ, corpul nu. A fost la aniversarea unei fetițe și se uita la copii cum dansează. Dintr-o data, a început să plângă pentru că ea nu poate să se miște.

Obișnuia să cânte și să danseze mereu. Sper să se facă bine. Ea merge la școală în cărucior, iar fratele ei pe bicicletă. Din cauza că e stresată și supărată din cauza problemelor prin care trece, Lexi are acum și psoriazis”, a mărturisit mama lui Lexi.

Lexi are acum 8 ani și a fost supusă la numeroase analize și teste. Medicii încă nu știu ce are.