Germania după relaxarea restricțiilor: epidemia de Covid-19 se agravează

În Germania s-au ridicat restricțiile, dar au apărut indicii de agravare a epidemiei de Covid-19, conform AFP și Agerpres. De aceea, rata de infectare sau de reproducere a virusului a fost urmărită atent de autorități. Aceasta a atins pragul de 1.0 conform datelor oficiale publicate luni seara de cercetătorii de la Institutul Robert Koch.

Germania după relaxarea restricțiilor: epidemia de Covid-19 se agravează
Rata de infectare se referă la numărul de persoane la care se poate transmite virusul de la o singură persoană. În general este bine ca această rată să fie subunitară.

Atunci când ajunge la 1, lucrurile nu stau destul de bine. Virusologii au spus că acest prag a fost atins pentru prima oară după 15 aprilie. Pe 15 aprilie, rata scăzuse la 0.7 și apoi a început să crească din nou.

Populația devine tot mai nerăbdătoare, dar dacă tendința de creștere se confirmă, eforturile autorităților pot fi îngreunate, conform AFP.

Cabinetul federal de la Berlin și guvernele landurilor vor discuta următoarele etape de ridicare a restricțiilor joi și vor lua decizii în ziua de 6 mai.

Cancelarul Angela Merkel a susținut o linie mai dură și a avertizat în repetate rânduri că nu este bine să se sară peste etape. Creșterea ratei de infectare i-au confirmat temerile cancelarului. Recent, s-a discutat despre sistemul de sănătate ar putea ajunge la limita capacității.

Situația în Germania
Marți în Germania erau confirmate 156.337 cazuri și 5.913 decese în urma contaminării cu coronavirus. Relaxarea restricțiilor care ar fi trebuit să reducă răspândirea epidemiei a început la 20 aprilie. Cele mai importante măsuri luate atunci au fost redeschiderea școlilor, a liceelor și mai ales, a unor magazine.

Cifrele la nivel mondial nu stau nici aici bine. Se pare că încă nu am scăpat de teama acestui virus, ci cifrele cresc pe zi ce trece. În cea mai mare țară din lume, SUA, s-au înregistrat peste un milion de cazuri de infectări cu Covid-19 și 58.365 de decese cauzate de acest virus.