Lovitura pentru soferi. Lipsa documentului ii va lasa fara zeci de mii de lei! Puncte de control in toata tara

Noi puncte fixe de control pentru rovinieta au fost instalate în România.

ZiareOnline
Acasă » Lovitura pentru soferi. Lipsa documentului ii va lasa fara zeci de mii de lei! Puncte de control in toata tara

Lovitura pentru soferi. Lipsa documentului ii va lasa fara zeci de mii de lei! Puncte de control in toata tara

Publicat: luni, 13 februarie 2023, 06:46

Scris de: Catalina

Noi puncte fixe de control pentru rovinieta au fost instalate în România.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, 13 astfel de noi puncte au fost amplasate pentru a verifica valabilitatea rovinietei.

Noi puncte fixe de control pentru rovinieta

Cele 13 puncte fixe de control au fost instalate în zona punctelor de trecere a frontierei: Vărsând, Salonta, Borş, Urziceni, Peţea, Halmeu, Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Stanca, Rădăuţi Prut şi Şiret.

Aşadar, în întreaga ţara vor fi 106 de puncte fixe de control valabilitate rovinieta pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

Amenzile pentru şoferii care circulă fără rovinieta şi sunt descoperiţi de autorităţi circulând cu maşina pe orice fel de drum sunt cuprinse între 250 la 4.500 de lei, în funcţie de tonajul autovehiculului pe care îl conduc.

În cazul în care amenda este plătit în termen de 15 zile de la dată în care a fost comunicata contravenientului, aceasta scade la jumătate.

Noi puncte fixe de control pentru rovinieta. Ce valabilitate au acestea
Rovinieta poate fi procuparata pe o perioadă de 7 zile, 30 de zile, 3 luni sau un an calendaristic.

Rovinieta pentru o săptămână este cea mai ieftină şi costă doar 14 lei. Rovinieta pe un an costa 130 de lei, în timp ce pe trei luni costa 60 de lei.

Cei ce vor fi prinşi fără rovinieta la unul din cele 106 puncte fixe de control al rovinietei risca amenzi de la 250 la 4.500 de lei. Acestea pot fi plătite trezoreriile din judeţul în care este înmatriculat autovehiculul (sectorul, pentru

Bucureşti) sau prin internet banking, pe site-ul „ghişeul.ro”. Contul în care trebuie să plătiţi amenda îl găsiţi pe site-ul ANAF. După ce aţi achitat amendă, trebuie să trimiteţi dovada către Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) pe e-mail sau fax.