Maria Grapini cere suspendarea lui Klaus Iohannis după acuzaţia privind înţelegerea PSD – UDMR pe autonomia Ţinutului Secuiesc

Europarlamentarul Maria Grapini cere suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis,

dacă acesta nu poate dovedi că adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc s-a făcut în baza unei înțelegeri între PSD și UDMR.

“Daca Presedintele nu va aduce probe ca un partid parlamentar a avut intelegeri secrete cu Prim ministru Ungariei pentru a ceda Ardealul,

asa cum a declarat,salutand in limba maghaiara, trebuie sa-si dea demisia! Daca nu isi da demisia atunci opozitia ar trebui sa inceapa demersurile pentru suspendare!”, a scris Maria Grapini pe Facebook.

Klaus Iohannis: PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Marcel Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban?

Președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o legea care dă autonomie larga Ţinutului Secuiesc.

“Bună ziua, dragi români!

Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera

Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD!

Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă.

De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate

toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a declarat Klaus Iohannis. scrie romaniatv.net