MONICA POP, AFIRMAȚII TRANȘANTE DESPRE TESTELE PENTRU CORONAVIRUS: „NU AȘA AR FI CORECT?”

Monica Pop a făcut afirmații tranșante despre testele pentru coronavirus. Iată ce spune managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București.

Medicul Monica Pop susține că testele pentru COVID au un procent de eroare recunoscut și nu înțelege de ce bolnavii au nevoie

de două teste negative pentru a se putea externa, în timp ce la internare e nevoie numai de unul singur.

„Procent de eroare recunoscut la teste! Şi nu semnificativ!

Atunci, dacă pentru externare e nevoie de două teste negative succesiv, pentru confirmare de ce nu ar trebui tot două teste, pozitive succesiv, la 24 de ore interval? Nu aşa ar fi corect?

Normal ar fi ca orice test pozitiv să fie repetat după 24 de ore. La acelaşi sau la alt laborator. Ar fi muuult mai corect şi muuult mai puţin costisitor. Şi s-ar elimina marea majoritate a erorilor!

Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie fals şi să fie internat de sănătos! Perfect pentru a se infecta în contact cu adevăraţii pacienţi!”, a scris medicul azi, pe pagina sa de Facebook.

377 de pacienți, internați la ATI

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până azi, 2.269 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. La ATI sunt internați 377 de pacienți, iar numărul este mai mare cu 24 de cazuri decât cel raportat marți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.154.228 de teste. Dintre acestea 22.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.954 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.095 la cerere.

Pe teritoriul României, 2.713 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.510 persoane

se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 16.304 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 21 de persoane. scrie ombun.net