Nu totul e pierdut. Poți face grătar de 1 mai. Uite în ce condiții

Vești bune pentru toți românii! Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar restricțiile impuse de autorități ne limitează acțiunile de 1 mai, încă mai poți face grătar. Iată în ce condiții!

Polițiștii, jandarmii și militarii, în alertă de 1 mai
De 1 mai, peste 15.000 de angajați MAI, Mapn și ai Jandarmeriei vor veghea pentru siguranța cetățenilor și pentru respectarea restricțiilor convenite pentru 1 mai de către autorități. Aceștia vor petrece 1 mai muncitoresc în misiune, pentru a-i opri pe cei care vor să încalce regulile stabilite pentru această zi.

Ministrul de Interne a anunțat că va suplimenta numărul forțelor de ordine și va plasa elicoptere pentru a supraveghea drumurile. “Trebuie să înțelegem că aceste zile pot fi un moment cheie în lupta cu epidemia de coronavirus”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

E liber la grătar, dar… în curtea proprie
Totuși, românii nu ar trebui să se priveze de orice plăcere ori activitate festivă de 1 mai. Chiar dacă petrecerile la malul mării și adunările numeroase la gratare sunt interzise, nu înseamnă că nu mai poți savura un grătar.

Autoritățile spun că poți face în continuare grătar, atâta vreme cât o faci în propria curte, iar la petrecere participă doar cei care locuiesc în aceeași gospodărie.

Totuși, trebuie știut că autoritățile vor supraveghea zonele unde sunt amplasate grătarele publice și vor sancționa pe cei care le folosesc. În continuare, sunt interzise picnicul și adunările de oameni.

Tătaru spune că tocmai 1 mai este un pericol major de răspândire a coronavirusului și face apel la români pentru responsabilitate. Nelu Tătaru: ″Încă nu suntem sus pe pantă, să aşteptăm un pic să vedem care este valoarea maximă, evoluatia ca şi decese şi după să vedem dacă ne putem gândi şi la o vacanţă. Deocamdată nu. În alte ţări, măsurile sunt şi mai dure. În Turcia, de pildă, de 1 mai autorităţile au interzis circulaţia în condiţiile în care, de ziua muncii, se organizau manifestaţii de amploare.”