Nu vom putea merge la restaurante și mall-uri după 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că multe dintre măsurile restrictive vor continua și după data de 15 ani, acestea relaxându-se gradual și cu foarte mare atenție. El a precizat că românii nu vor putea încă să meargă în mall-uri și restaurante, chiar dacă vom avea liberă circulație după 15 mai.

Nu vom putea merge la restaurante și mall-uri după 15 mai
Președintele și-a început conferința cu câteva laude la adresa românilor și a cadrelor medicale, care împreună au obținut rezultate notabile în această situație de criză.

„Aș remarca că în această epidemie autoritățile, împreună cu medicii și românii, au obținut până acum rezultate notabile. Românii au dovedit că au simț civic. Societatea românească a dovedit maturitate.

Se discuta foarte multe despre măsurile de relaxare, vom ajunge și acolo. După 15 mai anumite restricții vor fi reduse, va trebui să fim foarte atenți. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură poate să distrugă toate rezultatele bune pe care le-am obținut până acum.”

Președintele Klaus Iohannis a precizat faptul că nu vom reveni la viața normală pe care o aveam înainte de epidemia de coronavirus. El a subliniat că nu vor fi deschise restaurantele și mall-urile din data de 15 mai. Totodată, nu ne vom întâlni în grupuri mai mari de 3 persoane și vom putea părăsi localitățile doar dacă avem motive serioase.

„După 15 mai nu înseamnă că revenim la viața normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci, 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nu știm când vom reveni la o viață normală.

Rămân restricții în continuare, nu vom putea să ne întâlnim decât maxim câte trei, nu vom putea ieși la restaurant, nu vom putea să ieșim din localitate decât dacă avem un motiv foarte serios.”

Președintele a mai adăugat că momentan nu poate oferi o dată la care ar putea fi deschise restaurantele și mall-urile, aceasta va fi luată în timp.