Olivia Steer a izbucnit cu privire la măsurile împotriva răspândirii COVID-19, luate în timpul stării de urgență în România: „GENOCID. Doar așa vom ieși cu mâinile curate”

Olivia Steer le-a împărtășit urmăritorilor săi de pe pagina de Facebook părerea ei despre îngrădirea drepturilor cetățenilor, pe timp de pandemia globală de COVID-19 și în contextul măsurilor împotriva răspândirii virusului, care au fost luate în starea de urgență.

„Ca simplă licențiată în drept, vreau să vă rețin, cîteva clipe, atenția cu privire la elementele constitutive ale infracțiunii de genocid și contra umanității, infracțiune prevăzută în Codul Penal, art. 438.
În vremuri complicate, vine vremea să cunoaștem legea. Pentru că doar raportindu-ne la litera ei, vom ieși cu fața și mîinile curate din teribilele încercări, prin care trecem cu toții.

– Genocidul –
Art. 438.

(1) Săvârșirea, în scopul de a distruge, în întregime sau în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios, a uneia dintre următoarele fapte:
a) uciderea de membri ai grupului;

b) vătămarea integrității fizice sau mintale a unor membri ai grupului;

c) supunerea grupului la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia;

Citeste continuarea