ROMÂNIA PIERDE 7.200 DE LOCURI DE MUNCĂ ZILNIC. UNDE ESTE RELANSAREA ECONOMICĂ PROMISĂ DE GUVERN?

Numărul contractelor încetate de pe 15 iulie este aproape dublu faţă de cel înregistrat pe 1 iunie (467.453 contracte încetate),

data de la care statul nu mai acordă ajutorul pentru plata şomajului tehnic pentru toate companiile, ci doar pentru cele unde restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 continuă.

Conform unei analize a Ziarului Finaciar, în perioada 16 martie – 15 iulie economia românească a pierdut 875.000 de locuri de muncă.

Mai exact, au fost distruse peste 7.200 de locuri de muncă zilnic de la debutul stării de urgenţă şi până pe 15 iulie.

Orban și Cîțu distrug economia în timp record

Aflați de nouă luni la guvernare, liberalii se pot lăuda doar cu promisiuni. Dacă ne uităm pe cifre, situația arată dezastros.

Euro a crescut, puterea de cumpărare a scăzut cu 7,38%, avem peste un milion de șomeri și alte sute de mii fără loc de muncă sau ajutor de șomaj.

Ca să ne facem o idee despre guvernarea liberală trebuie să privim comparativ. Astfel, deficitul bugetar la șapte luni din 2020 va fi egal

cu deficitul bugetar adunat din primii 2 ani ai ultimei guvernări. Mai exact, PNL a făcut deficit în șapte luni cât PSD în doi ani.

Scuze există, suntem în plină pandemie, este greu, dar problema principală este că am ajuns la un deficit imens fără să se realizeze ceva. Pensiile nu cresc cu 40%, alocațiile nu se dublează, economia nu repornește, iar numărul șomerilor sare în aer.

Unde sunt banii?

Guvernul PNL a împrumutat de la venirea la guvernare peste 100 de miliarde de lei, de aici și deficitul imens. Întrebarea de bun simț care apare este – unde sunt banii?

Șomajul tehnic, datoria către frații Micula și fondurile extra pentru sănătate nu reprezintă nici 30% din cele 100 de miliarde împrumutate.

Planul de relansare anunțat de guvern este încă la stadiul de prezentare power-point. România se află pe marginea prăpastiei, iar PNL o ajută să facă un pas în față. scrie ombun.net