Rugăciunile ne apropie de Divinitate indiferent de momentul în care sunt rostite. Cea pentru ziua de miercuri este închinată lui Dumnezeu și are menirea de a proteja credincioșii împotriva evenimentele neplăcute, așadar apără oamenii de rele. Nu uita ca înainte de a
te așeza în genunchi să aproape și o lumânare care să stea aprinsă pe toată perioada rugăciunii. Pentru a-ți merge bine toată ziua este indicat să spui această rugă încă de la primele ore ale dimineții, dar nu înainte de a lua anafură.
FANATIK îți aduce în cele ce urmează rugăciunea pe care este bine să o rostești în fiecare zi de miercuri, indiferent că ne aflăm în perioada postului sau nu. Rostește-o și tu cu sufletul deschis dacă vrei să fii apărat de rele. Rugăciunea care se rostește în fiecare zi de miercuri pentru a te feri de rele
„Doamne Atotputernice şi Atotîndurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului.
Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul! Primeşte, Doamne, această mică rugăciune a mea şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Preabunule Mântuitor, am toată nădejdea
şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.
Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele. Amin”.
Treptele rugăciunii, potrivit Bisericii Ortodoxe
Potrivit Sfântului Ioan există patru trepte ale rugăciunii, în funcție de persoana care se roagă. Așa se face că religia ne învață că există rugăciunea întinată, rugăciunea furată, rugăciunea pierdută şi rugăciunea curată.
Având în vedere că rugăciunea este oglinda sufletului și arată așezarea sufletului credinciosului, aceasta este însoţitoare a desăvârşirii şi este fără de sfârşit.