Sărutul vieții.

Sărutul vieții.
Această fotografie premiată din 1967, realizată de Rocco Morabito, a fost intitulată „Sărutul vieții” si prezintă cei doi operatori electrici, Champion Randall și JD Thompson, pe un stâlp de electricitate.
Au făcut întreținere de rutină când campionul a atins una dintre liniile de joasă tensiune din vârful stâlpului de electricitate. Peste 4.000 de volți au intrat în corpul Campionului și inima s-a oprit instantaneu (un scaun electric folosește aproximativ 2.000 de volți).
Harnașul său de siguranță a evitat căderea, iar Thompson, care urca sub el, s-a prins repede de el și i-a suflat gura la gură.
Nu a putut să efectueze resuscitarea cardiopulmonară în acele circumstanțe, dar a continuat respirația gură la gură, menținând plămânii lui Champion activi până când a simțit o ușoară bătaie, apoi a desfăcut hamul și a coborât cu el pe umăr.
Thompson și alți lucrători au construit rcp pe teren pentru Champion, a cărui respirație și ritm cardiac au fost restaurate treptat.
Apoi au sosit paramedicii și recuperarea lui Champion a fost completă. Însoțitorul său îi salvase viața cu ceea ce în imagine arată ca un sărut. Champion a supraviețuit și a trăit până în 2002, când a murit din cauza insuficienței cardiace la 64 de ani. Thompson continuă să trăiască.
Fotografia a fost publicată în ziare din întreaga lume și a câștigat premiul Pulitzer în 1968.
Există prieteni care nu sunt prieteni,
Și există prieteni care sunt mai mult decât frați.