Stare de alertă din 15 mai în România. Cum poți circula în afara localității fără să fii sancționat

Premierul României a anunțat luni seara, în timpul conferintei de presă că deplasările în afara localităților vor fi permise după 15 mai. Totodată,

Orban a precizat că frizeriile, cabinetele stomatologice și hotelurile se vor deschide, iar restaurantele și barurile vor rămâne închise momentan.

Cum se poate circula în afara localității după 15 mai?
Ludovic Orban a anunțat luni seara, că după 15 mai, românii vor putea circula în afara localităților, iar saloanele de înfrumusețare și cabinetele stomatologice vor fi deschise. Însă, mall-urile, restaurantele și barurile nu vor fi deschise pentru moment.

„Vom deschide comerțul, cu excepția mall-urilor. Oamenii vor să cumpere, va fi un stimulent pentru creșterea producției în unele ramuri. Redeschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice. Și hotelurile

vor fi deschise după 15 mai. Restricții vor fi la restaurante, cafenele baruri. Restaurantele au printre cele mai mari riscuri epidemiologice, probabil va mai trece un timp pentru redeschidere, a spus Orban.

Așadar, cetățenii români vor putea circula în afara localităților doar dacă se deplasează la rude sau în interes de serviciu. Mai mult, premierul a declarat că dacă unele activități vor fi permise, românii se pot deplasa și la munte.

„Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite motive: la serviciu, la rude. Dar înseamnă că dacă dăm drumul la anumite activități, se vor putea duce și la munte. Va exista o anumită relaxare și în privința deplasărilor„, a anunţat Ludovic Orban.

Starea de urgență va expira pe 14 mai
Luni, Klaus Iohannis a precizat într-o declarație de presă că după 15 mai, unele restricții impuse de autorități vor fi relaxate, iar starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă.

Președintele României a anunțat că după 15 mai, saloanele de înfrumusețare, cabinetele stomatologice și muzeele vor fi deschise, urmând ca pe parcurs în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus, să fie deschise și restaurantele, hotelurile și mall-urile.