SUA a autorizat folosirea medicamentului Remdesivir ca tratament pentru COVID-19. Cand ajunge si in Romania

In SUA, medicamentul Remdesivir a fost autorizat in regim de urgenta ca tratament pentru coronavirus. Remdesivir, medicamentul produs de compania de bio-farmaceutice Gilead, a primit autorizatia de utilizare de la FDA, potrivit AFP si Reuters.

“Sunt bucuros sa anunt ca Gilead a obtinut din partea FDA autorizatia de utilizare in regim de urgenta pentru remdesivir”, a fost anuntul facut Donald Trump.

In cadrul intalnirii cu presedintele SUA, directorul executiv al companiei, Daniel O’Day, a calificat decizia drept un prim pas important si a anuntat ca Gilead Sciences doneaza 1.5 milioane de fiole

pentru a ajuta pacientii. Vicepresedintele Mike Pence a anuntat ca cele 1.5 milioane de fiole vor incepe sa fie distribuite in spitale incepand de luni.

“Vrem sa le multumim colaboratorilor care au adus Remdesivir in acest punct si multora dintre oamenii nostri care au facut parte din acest efort, de fapt, personalului medical”, a declarat Daniel O’Day

Care este efectul Remdesivirului asupra pacientilor infectati cu COVID-19

Gilead anunta ca medicamentul a ajutat la imbunatatirea starii de sanatate pentru pacientii cu COVID-19 si a dat date care sugereaza ca remdesevirul a actionat mai bine atunci cand a fost administrat cat mai devreme dupa infectare.

Acest medicament a fost creat initial pentru vindecarea bolnavilor care sufera de febra hemoragica Ebola.

Cand va fi disponibil Remdesivir si in Romania

Ministrul Sanatatii, a declarat ca medicamentul Remdesivir, ar putea ajunge, dupa omologare, in aproximativ o luna in Romania.

”Am vazut si noi studiul din SUA. Sunt 125 de cazuri si doar doua decese. Urmarim sa fie acreditat in Statele Unite, apoi sa intre in comunitatea europeana si il putem prelua si noi.

Este un raspuns pozitiv (n.r. la Remdesivir) si un raspuns care promite ca si tratament electiv pentru coronavirus.

Suntem intr-o relatie in care avem o discutie cu cei care fac acest studiu. In masura in care receptul este omologat, il putem aduce in Comunitatea Europeana, va fi omologat si la noi, si apoi si in Romania”, a spus Nelu Tataru.

Intrebat cand va ajunge medicamentul in Romania, ministrul a raspuns: ”Sa speram cam intr-o luna”. scrie fabricatinromania