Subiecte Evaluarea Națională 2020 și informații + Tot ce trebuie să știi despre examenul de Capacitate

Subiecte Evaluarea Națională 2020, elevii de clasa a VIII-a, ani terminali din școala generală încep pe 15 iunie examenul de Capacitate. Subiectele pentru examen vor fi afișate pe edu.ro pe 15 iunie la ora 15:00 din motive de securitate. Elevii vor primi subiectul la examenul de testare națională la ora nouă. Iată mai jos informațiile oficiale de la Ministerul Educației.

Subiecte Evaluarea Națională 2020
Pe internet au apărut diverse subiecte, chiar și unele contra cost, iar site-urile care le publică susțin că sunt cele oficiale. Ministerul Educației a ținut să specifice că nu sunt subiectele oficiale și că acestea sunt secretizate în serverul Ministerului. Vor fi date spre școli abia mâine dimineață după ce elevii vor intra în sălile de examen.

Ce se știe despre subiecte?
La evaluarea națională se vor da subiecte ce acoperă cei 4 ani de studiu, dar fară să includă și materia din semetrul doi în care elevii au stat mai mult acasă. Ministrul Educației asigură elevii că subiectele de la capacitate nu vor fi grele, dar nici ușoare ci vor fi adaptate și pentru perioada în care elevii au stat acasă.

Ministerul consideră că în perioada martie – iunie până la închiderea anului școlar, elevii au avut timp să se pregătească și de asemenea școlile au fost intruite să ofere suport elevilor pentru a trece cu bine de Testele Naționale.

Ministrul Educației asigură elevii și părinții că vor face tot posibilul ca evaluarea națională să fie parcursă în completă siguranță.

Elevii trebuie să se prezinte la porțile centrelor de examinare la ora 7, unde se va face un triaj. Triajul elevilor va fi la intrarea în centrul de examinare al examenului de Capacitate. Elevii care au temperatura peste 37,3 grade nu vor putea participa la examenul de Capacitate.

Subiectele de la Limba Română sunt, conform unor surse din Minister, de nivel mediu, astfel ca rata de promovabilitate a elevilor să fie cât mai mare.

Surse oficiale au declarat pentru HUFF.ro că Ministerul este conștient de faptul că școala online n-a fost un proiect de succes și au întocmit lucrările de examen în așa fel încât să fie cât mai accesibile.

Calendar Testare Națională / Examen de capacitate
Calendarul oficial publicat pe siteul evaluare.edu.ro, a fost publicat. Rezultatele la examenul de Testare Națională / Capacitate vor fi afișate pe 22 iunie. Contestațiile pot fi depuse pe 22 și 23 iunie în intervalul 16.00 – 19.00, iar pe 23 iunie în intervalul 08.00 – 12.00 la centrul de examinare.

luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică.
10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.
15 iunie 2020 – Limba și literatura română (probă scrisă)

17 iunie 2020 – Matematică (probă scrisă)
18 iunie 2020 – Limba și literatura maternă (probă scrisă)
22 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14.00)
22 iunie 2020 – Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 19.00)
23 iunie 2020 – Depunerea contestațiilor (orele 08.00 – 12.00)

23 – 26 iunie 2020 – Soluționarea contestațiilor
27 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Ce se întâmplă dacă elevii nu sunt primiți în sălile de examen?
(elevii aflați în izolare/carantină/care au prezentat valori ale temperaturii peste 37,3o C/care din alte motive justificate medical nu au putut finaliza sau participa la probele Evaluării naționale)

Citeste continuarea