Testul de 5 secunde care îți spune dacă ai probleme cu plămânii. Care sunt pașii de urmat

Vrei să știi dacă ai probleme cu plămânii fără să fi nevoit să mergi la medic? Acest lucru este posibil cu un test care durează doar 5 secunde.

Plămânii sunt localizați în interiorul cutiei toracice, deasupra diafragmei. Aceste organe sunt foarte complexe și au rolul de a inspira și expira dioxidul de carbon.

Medicii de la Randolph din Statele Unite ale Americii spun că testul chibritului îți poate spune dacă plămânii tăi sunt sănătoși sau bolnavi.

Tot ce trebuie să faci este să aprinzi un băț de chibrit și să-l ții la o distanță de 15 centimetri de gură.

Suflă cât de tare poți ca să stingi chibritul. Dacă nu ai reușit să-l stingi din prima, înseamnă că ai probleme cu plămânii și ar trebui să mergi la medic.

Un alt test recomandat de doctorii americani presupune următoarea acțiune: trage o gură de aer în piept și apoi expiră tot aerul cu gura larg deschisă.

Dacă ai reușit să dai afară tot aerul între 2 și 5 secunde, ai plămânii sănătoși, susțin cercetătorii de peste Ocean.

Principalele simptome ale îmbolnăvirii plămânilor sunt tusea cronică cu o durată mai mare de 3 săptămâni, dificultățile de respirație și producția de mucus care durează mai mult de o lună.

Cum se face detoxifierea plămânilor în mod natural
E necesara detoxifierea organismului doar in cazul fumatorilor? Sub nicio forma, avertizeaza medicii. Nu doar tigarile sunt responsabile de subrezirea acestor organe vitale, ci si poluarea atmosferica sau substantele toxice in cazul celor le folosesc zilnic din cauza locului de munca.

Tutunul dauneaza grav sanatatii plamanilor si ii innegreste tigara dupa tigara, insa nu este singurul motiv pentru care ai nevoie de o curatare a celor mai importante organe din sistemul respirator. Poti elimina toxinele care iti afecteaza plamanii cu ajutorul naturii. Iata cateva informatii esentiale pentru a face curat in organismul tau. Azi, plamanii:

Ce trebuie sa consumi dimineata, la pranz si seara:

  1. Negiljarea plamanilor poate duce la boli precum apneea in somn (intrerupere temporara a respiratiei care poate fi prelungita in functie de gravitatea cazului).

Pentru a preveni aceasta afectiune, ai nevoie de hrana alcalina, care sa contina in special potasiu, un element cunoscut pentru normalizarea fluidizarii lichidelor cu rol determinant in organismul nostru.

Iti prezentam un meniu pe care e bine sa il urmezi in fiecare dimineata. Este vorba despre un suc natural facut la blender din: o banana, o jumatate de cana de mure, o jumatate de papaya, doua prune, doua pahare de lapte de migdale sau zeama de la orezul fiert.

  1. Cand vine ora pranzului, este foarte important sa introduci in farfurie cat mai multi morcovi. Carotenoizii joaca un rol fundamental in insanatosirea plamanilor.

Morcovii au grija de mucoasa plamanilor tai si repara tesutul pulmonar afectat de nicotina, praf ori diverse substante chimice.

Pe langa morcovi, e bine sa mananci mancaruri cat mai light care sa cuprinda fructe si legume bogate in carotenoizi: varza, portocale, piersici, mango, nectarine sau rosii.

Un smoothie care da roade de fiecare data atunci cand esti in pana de idei in legatura cu combinatia de legume si fructe de la pranz este cel facut din frunzele de patrunjel, suc de morcovi plus suc proaspat de mere.