Un medic din SUA ne învață cum să dezinfectăm căile respiratorii și să eliminăm coronavirusul. ”Clătim gura și facem gargară cu această soluție”

Cum să dezinfectăm căile respiratorii. Dr. Ion Alexie, medic specialist boli infecțioase în Las Vegas spune că virusul care produce COVID-19 poate fi eliminat din căile respiratorii dacă le dezinfectăm cu o soluție ușor de preparat.

Cum să dezinfectăm căile respiratorii. E o metodă pe care o folosesc și eu și o aplic și pacienților mei cu COVID-19. Îmi clătesc gura și fac gargară cu o soluție din apă oxigenată de concentrație 1% și apă de gură normală. După ce clătesc gura și fac gargară, arunc apa, nu o înghit. E o metodă foarte bună de a dezinfecta gura și de a elimina virusul din faringe.
Se știe că acest virus se mutliplică în nazo-faringe, de aceea si testele se fac din nazo-faringe

. În momentul în care intră în nazo-faringe se lipește de mucoase, apoi intră în celule unde începe să se multiplice. Dacă reușim să eliminăm virusul când este pe mucoase, nu total dar măcar parțial, vom da șansa corpului să lupte mai ușor, pentru că una e să mă infectez cu un miliard de virusuri, alta e cu 100 de mii.

Se știe că apa oxigenată omoară, la o concetratie de 1%, coronavirusul dar și alte virusuri, bacterii, ciuperci.
Încercăm să ținem faringele cât mai steril pentru că, având un faringe cât mai curat, micșorăm rata de infecții și evităm alunecarea virusului în plămâni. S-a dovedit că aceste spălături cu apă oxigenată decontaminează faringele,” a precizat dr. Ion Alexie, în cadrul unei intervenții pe pagina de Facebook Mediafax.