Președintele unei asociații de bloc din sectorul 3, vizitat frecvent de polițiștii locali, din cauza reclamațiilor vecinei

Președintele unei asociații de bloc din sectorul 3 al Capitalei, în conflict cu o vecină

O dispută aprinsă în jurul grădinii din fața unui bloc din sectorul 3 al Capitalei a dus la vizite frecvente ale polițiștilor locali la președintele asociației de locatari. Totul a pornit de la reclamațiile repetate ale unei vecine, care susține că este deranjată de câteva elemente din grădină. Bărbatul, pe nume Mihai Lazăr, se declară exasperat de situație și spune că s-a săturat să fie vizitat de inspectori și polițiști din cauza acestei dispute neîncetate.
Conform legii, proprietarii au dreptul să îngrijească grădinile din fața blocurilor, chiar dacă acestea sunt domeniu public. În plus, primăriile au făcut diverse inițiative pentru a încuraja acest lucru, oferind chiar și finanțare pentru întreținerea acestor spații verzi. Recent, sectorul 6 a propus un program de reamenajare a grădinilor de bloc, oferind până la 2.500 de lei pentru plata apei și a arborilor și florilor de plantat.
Mihai Lazăr, în vârstă de 55 de ani și locuitor al sectorului 3, a început să planteze flori și pomi în grădina din fața scării după ce a așteptat timp de câțiva ani ca primăria să intervină și să amenajeze spațiul. El și-a înfrumusețat grădina cu diverse flori, precum lăcrămioare, hortensii, trandafiri mov, trandafiri urcători albi, roșii, lalele și zambile. De asemenea, a pus o masă cu trei scaune pliante pentru a crea un loc frumos în care vecinii să-și petreacă timpul liber.
Disputa a luat amploare în această primăvară, când vecina lui Mihai Lazăr, Ana Neacșu, a început să facă reclamații repetate. Femeia susține că nu are nimic împotriva florilor, dar se simte deranjată de prezența unei mese cu două scaune și a camerelor de luat vederi. De asemenea, susține că a observat o cutie cu un desen al unui cap de mort în grădina vecinului ei. Mihai Lazăr susține că a urmat toate procedurile legale pentru montarea camerelor de supraveghere, iar conform legislației GDPR, acestea sunt poziționate astfel încât să aibă o rază de acțiune doar către proprietațile respective.

În ciuda reclamațiilor repetate, autoritățile se declară neputincioase în acest caz și susțin că au înregistrat oficial doar o singură reclamație. Conflictul pare să nu găsească o rezolvare, iar președintele asociației de locatari continuă să fie vizitat periodic de polițiști și inspectori. Această dispută neîncetată aduce în prim plan problema relațiilor tensionate între vecini și necesitatea de a găsi soluții pentru a rezolva astfel de conflicte.