Marcel Vela, anunţ de ULTIMĂ ORĂ. Se aplică de mâine

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că autoritățile lucrează la mai multe scenarii privind măsurile care vor fi relaxate total sau parțial începând cu data de 15 mai. Acesta a precizat că varianta finală depinde de cum vor fi respectate restricțiile în următoarea perioadă, mai exact în perioada 1 mai.

Ministrul de Interne susține că dacă cetățenii vor respecta toate condițiile, atunci va fi implementat un scenariu benefic. În cazul în care aceștia nu vor fi responsabili, nu vor fi discutate variante optimiste.

”Dacă vom respecta toate condițiile, vom implementa un scenariu benefic. Dacă de 1 mai, weekendul viitor, lumea se relaxează, dacă pe 15 mai se vor înregistra creșteri de cazuri, nu vor fi scenarii care vor fi dicutate într-o variantă optimistă. (…) Lucrăm la mai multe variante, gândim măsuri care se relaxează partial sau total. (..) Dacă avem un comportament corect s-ar putea din 15 mai să avem mai multe măsuri relaxate. dacă facem grătare, întindem chefurile, s-ar putea ca din 15 mai să nu avem atâtea măsuri relaxate ”, a declarat miercuri, Marcel Vela, la Digi 24.

Ministrul de Interne a precizat că numărul de angajați ai MAI în zona operativă a fost suplimentat. Acesta a ținut să menționeze că românii au respectat măsurile impuse de autorități în periaoda Sărbătoriloe Pascale.

”Din datele noastre, nu există o explozie de cazuri și un număr să intre în zona de alarmare. Suntem pe o pantă lină descrescătoare”, a spus ministrul.

Poliția Capitalei i-a avertizat miercuri pe români că de 1 mai trebuie să facă grătarul acasă, nu în aer liber și că „nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială” sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Poliția reamintește că amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi Jandarmeria Bucureşti, Poliţia Locală şi militarii implicaţi în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii.

În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică și poliție rutieră, echipele de luptători ai structurii de Acțiuni Speciale și ai Jandarmeriei se vor afla în stradă, pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicatul de presă.